Розгляд справи у суді призначений на 7 квітня / kiev.informator.ua

Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду відкрив провадження у справі про демонтаж декількох поверхів «будинку-монстра» на столичному Подолі.

Про це радник Київського міського голови Володимир Бондаренко повідомив у Facebook, оприлюднивши фотокопії ухвали Верховного суду від 6 березня у справі.

Читайте також"Будинок-монстр на Подолі" може провалитися у метро – депутат Київради«Рішення апеляційного господарського суду щодо закриття провадження у справі «Монстру на Подолі» зупинено за поданням Київської міської державної адміністрації та Київської міської ради у Верховному Суді. Боротьба за знесення «зайвих поверхів» триває», – написав він.

Відео дня

Як зазначається в оприлюдненій ухвалі, Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду, розглянувши матеріали касаційної скарги Київради на постанову Північного апеляційного господарського суду від 27 лютого 2020 року у справі за позовом Київради до ТОВ «Пателі Лізинг» постановив відкрити касаційне провадження на постанову Північного суду від 27 лютого та призначити розгляд справи на судовому засіданні на 7 квітня у приміщенні Касаційного господарського суду.

Також суд постановив зупинити чинність постанови Північного апеляційного господарського суду від 27 лютого до закінчення її перегляду в касаційному порядку.

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня 2015 року Київрада відмовила ТОВ «Пателі Лізінг» у поновленні договору оренди земельної ділянки для будівництва житлово-офісного комплексу на вул. Нижній Вал, 27-29 й зобов’язала компанію привести новобудову до затверджених проектних норм та у відповідність до архітектурно-будівельних вимог. Строк договору оренди сплив 14 грудня 2015 року.

27 листопада 2019 р. Господарський суд Києва за позовом Київради зобов’язав забудовника за власний рахунок розібрати 4 поверхи будинку-«монстра» на Подолі.

Наприкінці лютого ц.р. активістка Катерина Бутко у соцмережі написала, що Північний апеляційний господарський суд своїм рішення від 27 лютого «фактично поховав справу про демонтаж незаконних поверхів будинку-«монстра» на Подолі, вирішивши, що це справа не господарської, а адміністративної юрисдикції» і направили її в ОАСК. Вона додала, що Київрада має оскаржити це рішення про закриття справи.

Раніше віце-президент Національної спілки архітекторів України Олена Олійник наголосила, що земельна ділянка, на якій зведено будівлю, розміщена у щонайменше п’яти охоронних зонах, тому на цій території можна лише здійснювати реконструкцію, реставрацію будівель та адаптувати нові споруди до загального історичного ансамблю. Натомість будинок-«монстр» виходить за межі існуючої забудови щонайменше на 6-8 поверхів.