СБУ / Фото УНИАН

Служба безпеки України у ході спеціальної операції заблокувала 250 терміналів однієї з електронних платіжних систем, які незаконно функціонували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомляє прес-служба СБУ.

За даними СБУ, частина коштів йшла безпосередньо на фінансування терористичної діяльності т. зв. «ДНР» та «ЛНР».

Читайте такожГенерал НАТО вважає, що Росії забракне сил захопити всю Україну

Відео дня

«Приватні підприємці – власники платіжних терміналів, які не перереєструвалися на підконтрольній українській владі території, продовжували використовувати їх в окупованих районах попри заборону Нацбанку України. За можливість незаконно продовжувати роботу ці суб’єкти господарської діяльності щомісячно сплачували «податки» - 15 відсотків від своїх прибутків представникам т. зв. «міністерств державної безпеки» терористичних організацій», - підкреслили у відомстві.

Також повідомляється, що у рамках кримінального провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму) в київських офісних приміщеннях власника платіжної системи проведено обшуки, вилучено докази того, що фінансисти свідомо забезпечували роботу терміналів на захоплених терористами територіях.

«Порушено процедуру відкликання ліцензії з надання фінансових послуг київською компанією, яка володіла платіжною системою. Тривають слідчі дії», - зазначили в СБУ.