Морська охорона разом з прикордонниками виявили у районах газових родовищ у виключній морській економічній зоні України самопідйомні бурові установки «Україна», перейменована окупантами у «Крим-1» і «Таврида» з російськими прапорами та патрулем ракетного катера ЧФ РФ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДПСУ.

Читайте такожВиїзд і в'їзд українців в тимчасово окупований Крим буде здійснюватися за рішенням ДПСУ

На запит корабля морської охорони про мету перебування військового корабля в українських водах, той заявив, що здійснює охорону економічної діяльності Росії та повідомив про обмеження щодо наближення до бурових платформ ближче 1 морської милі.

«Морська охорона продовжує фіксацію та збір інформації щодо здійснення незаконної економічної діяльності РФ у виключній (морській) економічній зоні України під прикриттям корабельно-катерного складу ЧФ РФ», – йдеться у повідомленні.

Прикордонники зауважують, що зібрані матеріали з 2014 року вже покладено у доказову базу справи для розгляду третейським судом в Гаазі, яким визнано, що Росія незаконно експропріювала активи НАК «Нафтогаз України» та її дочірніх підприємств.

Як повідомляв УНІАН, прокуратура Автономної Республіки Крим надасть правову оцінку введенню Російською Федерацією заборони для українців володіти землею в окупованому Криму.