Ілюстрація REUTERS

В Україні запущено проект допомоги літнім людям. Відсьогодні на сайті rozetka.ua можна оплатити продуктовий набір, який доставлять пенсіонерам.

Наразі проект працює в тестовому режимі в трьох містах - Києві, Дніпрі та Львові. Його запустили ROZETKA, "Нова пошта" та фонд "Життєлюб" за підтримки міських адміністрацій.

"Підвішений" пакет — це набір базових продуктів для людей похилого віку, що входять до найбільш вразливої до коронавірусу категорії. Завдяки проекту тисячі пенсіонерів зможуть залишатися вдома і не наражати себе на небезпеку, виходячи на вулицю.

Відео дня

Читайте такожУ разі погіршення ситуації Київ посилюватиме обмежувальні заходи - Кличко

"Тисячі українців хочуть допомогти літнім людям у цей непростий час, але не знають, як саме. Тепер вони можуть придбати за собівартістю продукти, які закривають базові потреби пенсіонерів. Набір коштує 225 гривень і складається з гречки, макаронів, рису, цукру, пшеничної крупи, м’ясних консервів, соняшникової олії, солодощів та туалетного паперу. Ми дуже просимо долучатися до проекту усіх небайдужих, адже кожний такий пакет може врятувати чиєсь життя", - закликав співзасновник ROZETKA Владислав Чечоткін.

Механіка проста: кожен може оплатити на сайті ROZETKA продуктовий набір "Життєлюб". Наприкінці дня фонд "Життєлюб" розподіляє усі "підвішені" пакети між містами, які беруть участь в ініціативі. "Нова пошта" формує та  доставляє їх до соціальної служби кожного міста, а далі команди соцпрацівників та волонтери розвозять набори пенсіонерам.

Набір складений фондом "Життєлюб", який уже 5 років постійно допомагає людям похилого віку.

"Люди 60+  — найбільш вразлива категорія під час карантину, вони потребують нашого захисту", — коментує співзасновник благодійного фонду "Життєлюб" Гарік Корогодський.

"За даними соціальних служб, Київ потребує 60 тисяч пакетів на місяць, Дніпро — 12 тисяч, Львів — 5 тисяч. І це тільки ті люди, що стоять на обліку", - говорить співвласник "Нової пошти" Володимир Поперешнюк.

Читайте також: