Спецпроект «Карантинний патруль» - це нова форма сюжетів-блогів, продиктована нинішніми реаліями роботи в умовах поширення пандемії

30 березня о 19.30 в ефірі ТСН на каналі «1+1» відбулася прем'єра спецпроекту «Карантинний патруль» про життя українських містечок і селищ в умовах карантинних обмежень. В рамках спецпроекту команда ТСН підготувала 5 сюжетів, знятих одним журналістом у форматі відеоблогу.  

Читайте такожУ Полтаві створюють особливі дизайнерські маски з вишивкою (відео)

Автором сюжетів-блогів стала спецкорепонденка ТСН Тетяна Штан, яка самостійно на автомобілі або велосипеді об’їжджатиме передмістя Києва та перевірятиме, як дотримуються вимог карантину у найменших населених пунктах. Результати таких інспекцій  глядачі зможуть побачити протягом тижня у вечірньому випуску ТСН. 

Відео дня

«Спецпроект «Карантинний патруль» - це нова форма сюжетів-блогів, продиктована нинішніми реаліями роботи в умовах поширення пандемії. Ми піклуємося про безпеку наших журналістів та дотримуємось вимог карантину. Вся команда ТСН зараз готує більшість сюжетів таким чином, щоб якомога менше контактувати з людьми. Водночас, на нас покладена важлива місія - інформувати людей про те, що відбувається в країні. Але останнім часом інформпростір здебільшого заполонили новини про карантин у великих містах, а на життя невеликих селищ та містечок ніхто не звертає уваги. Хоча карантин там певною мірою відрізняється від тієї картинки, яку ми бачимо у містах мільйонниках і обласних центрах», — розповідає заступник директора департаменту з нових форматів Ольга Кашпор.

У спецпроекті «Карантинний патруль» ТСН покаже реалії карантинного життя на прикладі міст і селищ у Київській області: чи носять жителі маски на вулицях, чи є натовпи на зупинках транспорту, як працюють магазини, кафе та церкви. А також чи збираються люди великими компаніями відпочивати у парках та як поводяться на дитячих майданчиках.

Журналістка фіксуватиме порушення вимог карантину та розповідатиме, яку небезпеку для життя несе порушення правил. Всі сюжети-блоги будуть зняті лише за допомогою телефону та невеликої GoPro-камери. А під час зйомок корреспондентка дотримуватиметься безпечної дистанції в півтора метри з іншими людьми та працюватиме в захисній масці.

Вже у перших випусках ТСН поїде у найцікавіші приміські селища Київської області - Горенка, Конча-Заспа, Козин, Обухів та в одне з найулюбленіших місць відпочинку киян - Пущу-Водицю.

Редактором проекту є Ольга Кашпор, заступник директора департаменту з нових форматів, головний режисер ТСН — Олеся Коваленко.

Дивіться новий спецпроект «Карантинний патруль» протягом цього тижня о 19.30 в ТСН на «1+1»