REUTERS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що переговори з Іраном щодо отримання «чорних скриньок» і притягнення до відповідальності винних у збитті літака «Міжнародних авіаліній України» тривають.

Про це глава МЗС повідомив у мікроблозі Twitter.

«Повідомлення ЗМІ про меморандум Ірану варто сприймати як... повідомлення ЗМІ. Переговори тривають. Працюємо для отримання «чорних скриньок». Ключове для нас: встановлення справедливості, виплата компенсацій родинам, притягнення до відповідальності згідно норм міжнародного права», - зазначив міністр.

Відео дня

Читайте такожІран відмовився передавати Україні «чорні скриньки» збитого Boeing через коронавірус

Як повідомляв УНІАН, за інформацією іранської служби Радіо Свобода (Радіо Фарда), Іран запропонував Україні підписати меморандум про взаєморозуміння у справі про збиття іранськими військовими літака МАУ, який зобов’язує Київ та родини загиблих відмовитися від права позиватися до судів. Тегеран наполягає на тому, щоб Україна і родини загиблих погодилися з «людською помилкою» як причиною катастрофи.

Довідка УНІАН. 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, зокрема 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Через три дні президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

14 лютого міністр закордонних справ Ірану заявив, що Тегеран не має наміру віддавати «чорні скриньки» зі збитого літака МАУ, але й не розшифровуватимуть їх даних без участі зацікавлених сторін.

Країни-учасниці Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака МАУ неодноразово вимагали від Ірану передати групі «чорні скриньки» зі збитого лайнера.