Пімахову підозрюють у хабарництві \ фото facebook.com/antac.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив дію запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту колишній першій заступниці голови Державної міграційної служби.

Читайте такожЕкс-заступниці голови Міграційної служби повідомили про підозру у хабарництві

Як повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, відповідне рішення суд ухвалив 16 квітня.

Відео дня

Строк дії запобіжного заходу суд визначив в рамках досудового розслідування - до 16 червня.

Як повідомляв УНІАН, 23 грудня 2019 року Вищий антикорупційний суд обрав колишній першій заступниці голови ДМС Діні Пімаховій запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Крім того, на неї покладено ряд процесуальних обов’язків, а саме: носіння електронного засобу контролю, прибувати до детектива, прокурора чи суду, повідомляти про зміну місця роботи, утримуватись від спілкування зі свідками, а також здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Пімахову підозрюють в отриманні неправомірної вигоди. Дії екс-чиновниці кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).

За даними Антикорупційного бюро, у 2017 році вона запропонувала організувати оформлення посвідки на тимчасове проживання в Україні громадянину В’єтнаму, за що отримала неправомірну вигоду у розмірі $1800. Також вона запропонувала організувати набуття громадянином Ірану громадянства України, за що просила $30 тис.