Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Києві викрили угруповання здирників, які вимагали кошти у приватних підприємців, обіцяючи захист від будь яких перевірок з боку правоохоронних органів через корумповані зв’язки у владних структурах.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Зокрема, до столичного УБОЗ звернувся із заявою про вимагання 20 тисяч доларів заступник генерального директора будівельної компанії. Бізнесмен повідомив, що ці гроші в нього вимагали за нібито вирішення юридичних питань підприємства. При цьому здирники погрожували пістолетом та фізичним насиллям.

Відео дня

Під час передачі половини цієї суми, 10 тисяч доларів, працівники київського УБОЗ затримали одного з керівників відділу забезпечення діяльності голови Державного казначейства України. Також у чиновника-здирника було вилучено пістолет для відстрілу гумовими кулями, марки „ПМР"

За даним фактом слідчим відділом Голосіївського РУ ГУМВС України в Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

За рішенням Голосіївського райсуду столиці затриманому обрано міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд. Нині він перебуває на стаціонарному лікуванні..

Тим часом працівники столичного УБОЗу встановили і затримали ще одного учасника угруповання здирників - безробітного жителя Івано-Франківська. В понеділок суд вирішуватиме питання про обрання йому міри запобіжного заходу.