Как живет оккупированный Новоазовск / cheap-trip.eu / cheap-trip.eu

Зараз у місті працює кілька промислових підприємств і частина гуманітарної інфраструктури. Як живе окуповане місто розповідає сюжет Громадське.Схід.

Читайте такожОБСЄ вимагає від РФ припинити надсилати на окупований Донбас "гуманітарні конвої"

Повідомляється, що під контролем "ДНР" частково працюють підприємства: "Новоазовська птахофабрика", "Агрофірма "Росія", "Новоазовський завод мінеральної води".

Що стосується соціальної сфери, то в Новоазовську працюють п'ять дитячих садків, районна лікарня, будинок культури, дитяча школа мистецтв, дві бібліотеки. У літній період діють два дитячих оздоровчих табори. Також відкрито три школи та філію Луганського національного аграрного університету.

Окупація Новоазовська почалася з того, що 15 березня 2014 представники компартії України провели в Новоазовську мітинг під гаслом "За Крим! За Донбас! За референдум!", йдеться в ролику. Так почався сепаратистський рух. На початку квітня 2014 року в Донецьку бойовики захопили будівлю обласної ради і обласної держадміністрації, а потім проголосили утворення так званої "республіки".

У середині серпня Росія сконцентрувала на кордоні з Новоазовськом значну частину своїх військ. 27 серпня бойовики і російські війська взяли під контроль пункт пропуску "Новоазовськ". 28 серпня танки Росії увійшли в Новоазовськ. Над міською адміністрацією було піднято прапор так званої "ДНР". Сили МВС України та Державної прикордонної служби, не мали важкого озброєння, були виведені з міста. Армія відступила в Маріуполь.

Читайте такожКримінальні справи або "відрядження" на Донбас: розвідка розповіла, хто прийшов на зміну "ввічливим людям" із РФ

За даними авторів відео, ціни на основні продукти в Новоазовську такі:

М'ясо - 100-120 грн / кг

Соняшникова олія - 45 грн / л

Цукор - 45 грн / кг

Молоко - 13 грн / л

Оселедець - 80 грн / кг

Хліб - 5 грн

Картопля - 20 грн / кг