Межигорье / Фото УНИАН

Про це повідомив глава управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Горбатюка, це пов'язано з чинним законодавством, коли всі справи після створення Національного антикорупційного бюро повинні бути передані йому.

"НАБ ще не запрацювало і прийняти справи не може, а ми право втратили. Справи фактично ми не можемо розслідувати і прийняти жодного процесуального рішення", - пояснив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко затвердив емблему та прапор Національної поліції (фото)

Горбатюк повідомив, що справу "Межигір'я" поки ще не передано до суду, оскільки ще не надійшла відповідь від Інтерполу про оголошення в міжнародний розшук підозрюваних. Будівля резиденції "Межигір'я" в даний час знаходиться під арештом суду як речовий доказ, і до вирішення справи в суді передавати резиденцію ведення державних відомств не можна.

Як повідомлялося, в Донецькій області СБУ затримала ще одного спільника Януковича у привласненні "Межигір'я".

Читайте такожЯценюк про джерела поповнення бюджету: потрібно конфіскувати 40 мільярдів Януковича і Ко

Нагадаємо, 13 жовтня президент Петро Порошенко запропонував Кабінету міністрів передати у відання Міноборони резиденцію "Межигір'я" екс-президента Віктора Януковича. А 7 грудня "Межигір'я" відвідали представники Адміністрації президента та Міністерства оборони, щоб з'ясувати, чи можливо там обладнати реабілітаційний центр. Раніше ЮНЕСКО закликало відтворити в Межигір'ї національний заповідник.

Читайте такожУ ГПУ не знайшли підстав для застосування "Беркутом" зброї по майданівцях

Резиденцію "Межигір'я" Печерський суд Києва заарештував в липні. Офіційно землі "Межигір'я" повернуті у власність держави у вересні 2014 року.