112.ua

Про це повідомляє "112 Україна".

До Дня святого Миколая діти "проголосували" за виконання дитячих бажань, за мир і за європейський вибір України.

"Це дуже непросто (створити хороший закон - УНІАН). Коли дивишся телебачення, то розумієш, що ще потрібно багато всього робити, щоб ВР приймала всі якісні закони, але насправді в цих стінах приймаються всі необхідні державні рішення, дуже непросто, іноді дуже спірно, але насправді, рішення, які народжуються в цих стінах - змінюють країну. Можливо, ми ще не зовсім сьогодні це відчуваємо, але я переконаний, що кожне рішення знайде своє відображення в позитивному плані для кожного українця", - пообіцяв дітям спікер парламенту Володимир Гройсман.

"Пане спікер, скажіть, а ми могли б на мить уявити, що ми зараз в цьому сесійному залі, і що ми зараз можемо і здатні народити якийсь хороший закон", - запитав святий Миколай.

Читайте такожОпитування: майже половина українців назвала Новий рік найулюбленішим зимовим святом

"Шановний святий Миколай, я відкрию таємницю, я думаю, що це можливо, але для того має бути велике бажання всіх молодих, юних народних депутатів України, які присутні в цьому залі і треба почути, ви хочете приймати закон?" - запитав спікер парламенту.

"Такий чарівний закон, щоб всі добрі мрії збулися?" – уточнив Святий Миколай.

"Це дуже чудовий закон і я думаю, що він може бути розглянутий і прийнятий в стінах українського парламенту", - погодився спікер.

"І ще закон про те, щоб мир настав в Україні", - не відступав святий Миколай.

"Якщо б це було можливо зробити трохи раніше, ми б зробили. Я думаю, що завдяки саме тим народним депутатам, які зараз в залі, ми б обов'язково це зробили і завдяки їм і в ім'я цих прекрасних людей", - заявив спікеру парламенту.

"І ще один закон, щоб майбутнє України було європейським", - попросив святий Миколай.

Читайте такожУ Києві під час новорічних свят буде частково обмежено рух транспорту Володимирським проїздом

Діти прийняли всі три рішення. Завершився захід виконанням гімну України.

Спікер також зазначив, що було б непогано, щоб народні депутати вели себе так само дисципліновано, як і маленькі.