УНІАН

Про це повідомляє Українська правда.

Згідно із запитом на адресу командувача СВ ЗСУ, який є у розпорядженні Української правди, управління СБУ у Херсонській області просить повідомити, чи є серед вказаних у списку 49 учасників "Блокади" представники особового складу ЗСУ, та чи були відкомандировані у місця проведення "Блокади" (Чаплинський, Каланчацький та Генічеський райони) військовослужбовці та окремі підрозділи ЗСУ у період з 20 вересня 2015 року. 

Читайте такожБлокада Криму: Залізнична гілка на півострів перекрита бетонними блоками

Відео дня
pravda.com.ua

"У разі позитивної відповіді просимо надати повну інформацію щодо вказаних осіб (посада, звання, проходження військової служби, наявність закріпленої зброї, місце дислокації)", - йдеться у запиті. 

Читайте такожЧубаров пропонує ввести міжнародне ембарго на ввезення товарів до Криму

У відповідь на документ керівник СВ ЗСУ Анатолій Пушняков дав розпорядженні надати інформацію СБУ до 22 грудня.

pravda.com.ua

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який везе товари до Криму, ініційована Меджлісом кримськотатарського народу. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон безперешкодно будуть пропускати пішоходів і легковий транспорт.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією.