У Румунії влада дала офіційний дозвіл на проведення аборту 11-річній жертві згвалтування, вагітність якої нині становить 21 тиждень. Попри лояльне ставлення Румунської православної церкви, близько двадцяти релігійних груп виступили проти цього рішення, повідомляє ABC News.

У червні 11-річна румунка почала скаржитися на погане самопочуття, і батьки відвели її до лікаря. Обстеження показало, що дівчинка вагітна, причому половина терміну вже позаду. За словами дитини, вона була згвалтована власним 19-річним дядьком - звідтоді він втік.

У Румунії легалізований аборт на терміні до 14 тижнів. Проте враховуючи факт згвалтування та інцест, дівчинці дозволили перервати вагітність на пізнішому терміні.

Відео дня

Офіційні представники Румунської православної церкви заявили, що тільки сім`я дитини може ухвалити самостійне рішення в такій ситуації. Проте православні групи, виступаючі проти абортів, закликали урядову комісію заборонити «вбивство». При цьому вони заявили, що готові надавати матеріальну і психологічну підтримку сім`ї дитини і навіть узяти новонародженого на виховання в церкві.