Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі командування українських ВМС.

Читайте такожКурсанти, які виконали гімн України перед окупантами в Криму, стали лейтенантами в Одесі (фоторепортаж)

Як зазначили у прес-центрі, майбутні флотські офіцери вдосконалюватимуть теоретичні знання та практичні навички за фахом, матимуть змогу ознайомитись з основними керівними документами та організацією корабельної служби у ВМС Франції, тактико-технічними характеристиками та історією служби кораблів.

Відео дня

«В історії факультету стажування курсантів на іноземних кораблях відбувається не вперше. Минулого року наші курсанти вже стажувалися на військових та навчальних кораблях країн НАТО, - зазначив начальник факультету ВМС НУ ОМА капітан 1 рангу Ростислав Шаров.

«Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб навчально-виховний процес у флотському навчальному закладі відповідав стандартам НАТО. Саме тому стажування курсантів за кордоном є одним із пріоритетних напрямків у підготовці офіцерського складу національного флоту», - додав офіцер.

Як планується, протягом поточного року й інші курсанти факультету пройдуть стажування на іноземних кораблях.

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня 2014 року вірні присязі українському народу 103 курсанта Академії ВМС імені Нахімова у зв’язку з анексією АРК і міста Севастополя Російською Федерацією передислокувалися до Одеси разом з частиною командного і викладацького складу вишу. Пізніше Академію ВМС ім. Нахімова рішенням Кабінету міністрів було розформовано. 1 вересня 2014 року курсанти продовжили навчання на новоствореному згідно з дорученням Кабінету міністрів факультеті військово-морських сил Одеської національної морської академії.