/ УНИАН

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, новоутвореним департаментом з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності Генпрокуратури спільно з департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції затримано виконувача обов’язків начальника Головного управління поліції в Черкаській області і заступника директора інституту післядипломної освіти Національної академії внутрішніх справ, які намагались надати неправомірну вигоду заступнику голови Нацполіції за сприяння з боку останнього під час проходження атестації підлеглими виконувача обов’язків начальника ГУНП в Черкаській області, а саме заступником начальника ГУНП в Черкаській області – начальником слідчого управління та начальником управління кадрового забезпечення.

Злочинців затримано при спробі передати неправомірну вигоду у вигляді 2 тисячі доларів США та талонів на 400 літрів палива службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище).

Читайте такожУ Києві затримали ректора університету при спробі дати хабара заступнику міністра

Відео дня

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування наразі триває.

За скоєне кримінальне правопорушення зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.