REUTERS

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Програми розвитку ООН в Україні.

«Всесвітня продовольча програма Організації Об'єднаних Націй (ВПП) заявила сьогодні, що продовжить надзвичайну операцію на сході України з метою надання продовольчої допомоги більш ніж 280 тис. людей, постраждалим в результаті конфлікту в регіоні, до кінця 2016 року», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "недавнє загострення бойових дій в східній частині України призвело до зростання кількості внутрішньо переміщених осіб, пошкодження інфраструктури, а також підвищення рівня бідності і уразливості населення". "З кожного боку конфлікт має серйозні економічні та соціальні наслідки, а також вплив на доступність засобів існування і доходів окремих осіб і громад", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ СБУ розповіли, як підприємці привласнили 12 призначених на реабілітацію бійців АТО мільйонів

"Конфлікт вплинув на десятки тисяч людей, які більше не мають можливості забезпечити свої базові продовольчі потреби. Більшість з них вже витратили всі свої заощадження або втратили роботу", - зазначила голова представництва ВПП в Україні Дорте Еллехаммер і додала, що вони або стали заручниками конфлікту, або покинули свої домівки, думаючи, що повернуться через кілька місяців, але і досі живуть у скрутних умовах.

Як зазначається в повідомленні, ВПП надає продовольчу допомогу найбільш уразливому населенню в Донецькій і Луганській областях, які постраждали від конфлікту, здебільшого на території, не підконтрольній державі, а також уздовж "лінії розмежування". Пріоритет надається людям, які потребують продовольчої допомоги найбільше, а саме - внутрішньо переміщеним особам (ВПО), особам, які повертаються на місця постійного проживання, та мешканцям населених пунктів, постраждалих від конфлікту, а також домогосподарствам, очолюваним жінками.

"ВПП буде також продовжувати надавати допомогу людям у формі готівкових переказів або ваучерів, у відносно безпечних регіонах, контрольованих урядом, які приймають велику кількість внутрішньо переміщених осіб, де є задовільний доступ до продовольства і ринки функціонують добре", - зазначили у прес-службі ПРООН і додали, що ВПП також надає допомогу людям, які знаходяться в лікарнях або громадських установах, що приймають внутрішньо переміщених осіб та перебувають у скрутному фінансовому становищі.

За даними Програми розвитку ООН, "щоб продовжувати надавати щомісячну допомогу та підтримати 280 тис. осіб до кінця року, ВПП терміново потребує 29,4 млн доларів». «Крім того, у другій половині року ВПП планує провести переоцінку продовольчих потреб в країні для того, щоб визначити необхідність продовження надзвичайної операції в наступному році", - зазначається у повідомленні.

Згідно з інформацією, з початку своєї діяльності в Україні з листопада 2014 року, ВПП надала допомогу 650 тис. особам у формі продовольчих наборів, готівкових переказів або ваучерів. ВПП є найбільшою в світі гуманітарною організацією, що бореться з голодом в усьому світі, забезпечуючи продовольчою допомогою в надзвичайних ситуаціях, і працює з громадами, щоб поліпшити якість харчування. Щороку ВПП надає допомогу близько 80 млн осіб у 80 країнах по всьому світу.