REUTERS

Два роки тому, 17 липня 2014 року, поблизу міста Торез Донецької області проросійськими терористами було збито літак Boeing-777 компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур.

Літак було збито із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Всі 298 осіб, серед них 80 дітей, які знаходилися на борту, загинули. Переважна більшість з них - 194 пасажира - були громадянами Нідерландів, 38 - громадянами Австралії.

Відео дня

Літак впав в зоні, що контролюється проросійськими бойовиками. Тіла загиблих перевезли в Нідерланди для проведення впізнання та експертиз.

Читайте такожВ Україні відтворили вибух літака MH17 (фото)

Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам. Малайзія внесла до Ради безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування авіакатастрофи.

З метою розслідування цієї трагедії 7 серпня 2014 року було створено міжнародну слідчу групу, до складу якої увійшли прокурори та представники інших правоохоронних органів України, Королівства Нідерландів, Королівства Бельгія, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту.

REUTERS

Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня 2015 року оприлюднив звіт про причини катастрофи літака МН17. Встановлено, що літак було збито зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Читайте такожBellingcat про російські "докази" щодо катастрофи MH17: це спроба представити неправдиві дані

Пізніше експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, склав список причетних до катастрофи рейсу MH17 на території України. У список увійшли 20 російських військових

Вдалося встановити, що до катастрофи MH17 причетні військовослужбовці російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, дислокованої в районі Курська. Один з них - Сергій М., командир бригади. Також згадуються Дмитро Т. і дев'ять лейтенантів, які перебували в "Буку" в день аварії літака.