/ panoramio.com/user/1206098

Як повідомляє відділ комунікацій Головного управління поліції в Одеській області, за фактом, який мав місце 21 серпня на річці Дністер, відкрито кримінальне провадження.

Йдеться про інформацію, що отримала широкий резонанс, яка стосується обстрілу човна та викрадення людини зловмисниками, в числі яких нібито був зять одного з колишніх голів Одеської обладміністрації.

«Інформація за фактом викрадення не підтвердилася. У Івана Русєва жодних претензій теж немає. Відомості внесені до ЄРДР за ст.194 (умисне пошкодження або знищення майна) Кримінального кодексу України», - зазначили у відділі.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області керівництво "Тузловських лиманів" заявляє про побиття своїх співробітників

На даний час встановлюються всі обставини події.

Як заявив УНІАН представник главку, учорашня подія на Дністрі нібито не має безпосереднього відношення до керівника заповідника, а пов'язана саме з його сином.

«Особи, які стріляли, встановлені, але до природного парку і особисто Івана Русєва інцидент відношення не має», - зазначив співрозмовник. За його даними, сьогодні човен витягли з води для проведення експертизи.

При цьому Русєв-молодший повідомив кореспонденту УНІАН, що має ліцензію, яка дозволяє здійснювати перевезення пасажирів і вантажів по воді, але зловмисники нібито вимагають у нього гроші за перевезення людей на певній території водойм у регіоні.

Читайте такожГромади Одещини закликають Мінекології звільнити директора природного парку "Тузловські лимани" за порушення зонування

«Минулої п'ятниці подав відповідну заяву до поліції, але тиждень нічого не робили. І в неділю сталася НП. Перевернули човен, потім хотіли втопити – стріляли з рушниці. Всього по ньому зроблено близько 16 пострілів. Головне, що була загроза для життя мого друга Сергія Перепелиці», - заявив Русєв.

Він стверджує, що потерпілого, який вже встиг висадити пасажирів, зловмисники вивезли в Дністровський лиман, де кинули. В результаті, чоловік близько чотирьох годин вплав добирався до суші. Втім, зазначив Русєв, його товариш наразі відмовляється писати відповідну заяву до поліції.

«Він зараз заляканий, йому погрожували рушницею. Боїться за свою сім'ю», - наголосив підприємець.

Русєв також підтвердив УНІАН, що вважає причетним до злочину зятя екс-голови Одеської ОДА. Він також пояснив, що зловмисники хотіли втопити човен, але не розрахували розмірів плавзасобу.

Читайте такожБраконьєри поставили сотні сіток у парку "Тузловські лимани", гине безліч птахів - еколог

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня директор нацпарку «Тузловські лимани» Іван Русєв написав у Facebook про обстріл зловмисниками човна його сина і викрадення людини, яка була у човні.

За його словами, в судні, що підійшло до човна його сина на Дністрі, були зять колишнього губернатора Одеський області Сергія Гриневецького Григорій Мельниченко "і ще троє відморозків".

Після того, як човен Русева розстріляли, "хлопця Сергія - жителя села Маяки, який був в човні і їхав до маяківського мосту, - відморозки з рушницями забрали і відвезли в невідомому напрямку".

"Нахабний Мельниченко хвалиться, що він подзвонив заступнику начальника обласної поліції, і у нього все схвачено", - додав директор нацпарку.