ілюстрація / REUTERS

Станом на кінець січня на підконтрольній бойовикам "ДНР" території Донецької області захворюваність на туберкульоз, грип та ГРВІ була на "критичному для цього періоду року" рівні. Про це йдеться в заяві "головлікаря ДНР" В. В. Мозкового і членів "комітету з конкурсних закупівель", яку надали джерела УНІАН. Документ подано на ім'я "голови ДНР" Олександра Захарченко 27 січня.

Читайте також"Холуї на службі терористів": Аброськін назвав імена зрадників з МВС, які перейшли в "ДНР" (фото)

За даними эпідіомоніторингу, на підконтрольній "ДНР" території в січні 2017 року було зареєстровано понад 25 тисяч випадків захворювання на туберкульоз і близько 12 тисяч захворювань вірусними респіраторними інфекціями. Зафіксовано понад 40 смертей від ускладнень ГРВІ.

Відео дня
УНІАН

"Епідеміологи ДНР" підкреслюють, що особливо гостра ситуація поруч з лінією зіткнення: "Захворюваність на туберкульоз та супутніми захворюваннями зросла на 54%. Летальних випадків зафіксовано понад 75. Загострення епідситуації в прикордонних районах в першу чергу обумовлено тим, що серед військовослужбовців зросла кількість колишніх ув'язнених "республіканських" колоній з відкритою формою туберкульозу. Неконтрольовані виїзди таких інфікованих військовослужбовців в міста "Республіки" різко загострює захворюваність серед населення цих міст"

УНІАН

Місцеві лікарі настійно рекомендують "ввести на території республіки строгий карантин, обмежити пересування і виїзди військовослужбовців в міста". Також "владі" рекомендують купити 2-4 комплексу "Флюкар 12КФ1" (комплекс для проведення флюорографії виробництва Казахстану) і ліки з Білорусі, Індії та Казахстану.