Справи порушив Слідчий комітет Росії / abnews.ru

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це сьогодні заявив керівник Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін на колегії відомства.

Читайте такожСлідком РФ "шиє" українським бійцям кримінальну справу через бої під Авдіївкою

«З 2014 року порушено 102 кримінальні справи, за якими притягнуто до кримінальної відповідальності 90 осіб. В основному це військовослужбовці української армії, починаючи з міністра оборони і завершуючи командирами окремих підрозділів, частин, з'єднань, які безпосередньо здійснюють тяжкі міжнародні злочини», - сказав Бастрикін.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, для виправдання російської агресії Слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи проти керівництва України і українських силовиків, які керують обороною країни від російських окупантів.

Зокрема, справи порушено проти міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка, екс-командувача Сухопутними військами Анатолія Пушнякова, колишнього заступника командувача Національної гвардії Миколи Балана і ряду інших громадян України.

30 вересня 2014 року Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно посадових осіб Слідчого комітету РФ за сприяння терористичним організаціям «ДНР» і «ЛНР».

8 серпня 2016 року ГПУ повідомила про підозру 18 представникам російської влади і керівництва збройних сил РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни та інших злочинах. Усіх 18 підозрюваних оголошено в розшук, готується клопотання до суду про їх затримання.