В Одесі сьогодні активісти пікетували Генеральне консульство РФ, де засмажили «двоголового орла». Як передає кореспондент УНІАН, акція під назвою «Крим — це Україна» зібрала понад 100 українських активістів, які нагадали про незаконне захоплення Криму Росією.

Представники громадської організації «Автомайдан Одеса» і руху «Державницька ініціатива Яроша» включили гучну патріотичну музику і влаштували імпровізовану страту «Російської імперії». Прямо перед будівлею консульства учасники акції засмажили півня, до якого прикріпили другу голову, символізуючи двоголового орла – один із символів державного герба РФ. Півня було прикрашено прапором Росії.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС розповіли про численні випадки торгівлі людьми і рабства на окупованих територіях Донбасу

«Сьогодні три роки, як країна-агресор провела псевдореферендум і анексувала Крим. Ми провели акцію-флешмоб і засмажили на мангалі у вигляді Кремля символ рашистської імперії - двоголового півня, нанизаного на прапор Росії», - сказала одна з організаторів акції, керівник Центру допомоги учасникам АТО Наталія Кручиніна.

Активісти заявили, що пам'ятають про незаконне захоплення Криму Росією і пообіцяли зробити все, щоб повернути Крим Україні.