Найбільший суднобудівник світу, південнокорейська група компаній Hyundai Heavy Industries, домовилася про придбання російського агропромислового підприємства "Хороль зерно", повідомляє AFP. Холдинг володіє і управляє 10 тисячами гектарів сільськогосподарської землі за дві з половиною години їзди від Владивостока, спеціалізуючись на вирощуванні кукурудзи і сої.

Hyundai придбав 67,6 відсотка акцій підприємства за 6,5 мільйона доларів. Компанія також обіцяла інвестувати додаткові дев`ять мільйонів доларів у придбання ще 40 тисяч гектарів. Компанія планує до 2014 року виробляти до 60 тисяч тонн кукурудзи щороку.

Сільгосппродукцію на російських полях вирощуватимуть як для споживання в самій Кореї, так і на експорт. Компанія розраховує підтримати тваринницькі ферми Південної Кореї, щоб вони не страждали від значних перепадів цін на корми.

Відео дня

Південнокорейські компанії активно скуповують сільськогосподарські землі за кордоном, щоб гарантувати постачання продовольства і кормів до щільно заселеної при бракові земельних ресурсів країни. Зокрема, в 2008 році Daewoo Logistics змогла одержати згоду від уряду Мадагаскару на оренду 1,3 мільйона гектарів. Проте через політичну напруженість на острові операція зірвалася.

Hyundai Heavy Industries - багатопрофільна компанія, яка виготовляє різноманітну машинобудівну продукцію. Крім суднобудування, група також відома виробництвом сонячних батарей, устаткування для електростанцій і нафтопереробних заводів. На корпорацію працюють 25 тисяч осіб.

Лента.ру