В СБУ наголосили, що не мають намір перешкоджати виданню / Фото УНІАН

Служба безпеки розпочала службову перевірку через прихід співробітника в редакцію "Української правди" з проханням зняти статтю, мотивуючи це тим, що вона містить держтаємницю. Про це "Українській правді" повідомили в СБУ у відповіді на інформаційний запит.

"Повідомляємо, що за фактом можливого перешкоджання законній діяльності журналістів 20 вересня ц.р. наказом Голови СБ України призначено службову перевірку, про результати якої ми поінформуємо вас додатково", - йдеться у відповіді.

Читайте такожОбшуки у Полтавській міській раді проводять через корупцію та зловживання владою - ЗМІ (фото)

Відео дня

Водночас у СБУ не відповіли на запитання, які слідчі дії провели у цій справі, хто є підозрюваним та свідками тощо.

"Звертаємо увагу, що суб’єктом вказаного злочину є службова особа - носій державної таємниці. Служба безпеки України не має на меті перешкоджати діяльності Інтернет-видання "Українська правда" та його журналістів", - запевнили правоохоронці.

Проте у службі не уточнили, про яку саме посадову особу йдеться. Зазначили лише, що кримінальне провадження відкрили "за фактом розголошення службовими особами одного з органів державної влади України відомостей, що містять державну таємницю".

Як повідомляв УНІАН, 14 вересня до УП прийшов співробітник СБУ, який просив вилучити з доступу статтю "Сучасну зброю для армії знову відклали "на завтра" і надати документи, на основі яких вона готувалась. У статті побачили розголошення держтаємниці.