У Луцьку зірвали показ фільму / фото lutsk.rayon.in.ua

У Луцьку члени Національного корпусу, ВО «Свобода» та Правого сектору зірвали показ фільму «Право на крила». Про це повідомляє видання "Під прицілом".

Показ документального фільму знятого у 1970 році, мав відбутися 25 листопада у приміщенні актового залу Волинської Державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

Вони "увірвалися у бібліотеку з вимогою припинити "шабаш", мовляв, показувати такий фільм у день пам'яті жертв Голодомору - провокація", - пише видання.

Відео дня

Активісти розігнали присутніх із заявою: "Сьогодні вони ностальгують, а завтра піднімають прапори ДНРів і іншого л**на. Дивіться хороші і правильні фільми".

Згодом, один із організаторів показу документального фільму "Право на крила" Ігор Левчук оприлюднив свою версію подій. Про це він написав у спільноті "Збережемо древній Лучеськ" у Facebook.

За його словами, після вшанування хвилиною мовчання жертв Голодомору, група людей в камуфляжі зірвала перегляд "історичного, абсолютно не ідеологізованого фільму".

Читайте такожВ Одесі зірвали спектакль російського актора Райкіна (відео)

"Фільму про славні сторінки нашої військової історії, історії льотчиків луцького 806 авіаполку. Саме того полку, який перший в Незалежній Україні, на чолі з своїм командиром - полковником військовим льотчиком Олександр Мурзіним, прийняв присягу на вірність їй на початку непростих 90х", - розповів Левчук.

"Історія повторюється, без правильних висновків. Більшовизм не зник. Він просто сховався під національні і партійні прапори та чекає свого моменту. Щоб знову все до "основанья". (...) Українці віками знищували українців, в угоду ворогам, претендуючи на свою егоїстичну світоглядну монополію. Більшовики готові були за неї втопити в крові пів світу. Нинішні, що монополізували поняття "патріотизм" і бачення величезної та непростої української історії, звівши її до кількох політичних фігур минулого століття та однієї західноукраїнської партії, нічим від них не відрізняються", - написав Левчук.

"Саме такі "патрійоти" несуть більшу загрозу національній безпеці і авторитету моєї країни, чим її явні вороги. Саме за них ми маємо конфлікти зі світом і своїми одноплемінниками. Саме вони своєю фанатичною тупістю і невіглаством дискредитували поняття "патріотизм"", - підсумував один з організаторів зірваного показу.