Сьогодні відбулась прем'єра фільму про українських

Президент України Петро Порошенко заявляє, що слово «кіборги» стало синонімом мужності, стійкості і патріотизму українського воїна.

Про це Порошенко сказав сьогодні під час прем’єрного показу художнього фільму «Кіборги», повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте такожЗ кожного квитка на фільм "Кіборги" 5 гривень підуть на допомогу сім’ям загиблих

Відео дня

Він подякував творчому колективу, який створював фільм, та привітав присутніх із Днем Збройних сил України. Порошенко також вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня режисеру-постановнику стрічки Ахтему Сеітаблаєву.

«Важко переоцінити унікальність тієї роботи, яка була зроблена. Фільм базується на абсолютно точному документальному матеріалі і зроблений в тісній співпраці з нашими героями АТО...Назва «Кіборги», якими наші вороги – агресори, хотіли нас образити, навпаки стала синонімом мужності, стійкості і патріотизму українського воїна», - сказав Порошенко.

«Це слово назавжди увійде в історію українського війська, так само як і Донецький аеропорт, з чим безпосередньо пов’язані «кіборги», - зауважив глава держави.

Президент також подякував українським митцям за ті теми, які вони обирають: не «жовті», не «бульварні», а спрямовані на патріотичне виховання.

За словами глави держави, сьогоднішня прем’єра фільму про українських воїнів - це один із найкращих способів привітати Збройні сили.

«Сьогодні ми вже точно знаємо, що гарантом незалежності, гарантом суверенітету, територіальної цілісності нашої держави є українські Збройні сили, український воїн. Український солдат, який так яскраво продемонстрований у сьогоднішньому фільмі», - підкреслив Порошенко.

Режисер у свою чергу представив частину знімальної команди, акторів і всіх, хто працював над фільмом, в тому числі військових.

«Ми намагалися зняти чесне кіно. Ми намагалися зняти кіно про те, що ми є свідками народження нової української політичної нації. І незважаючи на те, що це доволі драматична і трагічна історія, але я певен, що… у вас залишиться відчуття, що кожен з вас переможець і від кожного з нас залежить те, в якій країні ми будемо жити, а найголовніше – в якій країні будуть жити наші діти», - зазначив автор фільму Сеітаблаєв.