Севастопольська міська рада в судовому порядку довела законність свого рішення від 8 квітня 2008 року про надання суб`єктам господарювання в користування близько 19 тисяч гектарів мисливських угідь, розташованих на підвідомчій міськраді території.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила журналістам у Севастополі завідуюча юридичним відділом міськради Олена БЛИЗНЮК. (Як повідомляв УНІАН, минулого року керівництвом міської держадміністрації не раз підкреслювалося про незаконність рішень міськради №4028 і №4029 від 08.04.2008 про надання ТзОВ «Орлинівське мисливське господарство» і ТзОВ «Кордон Мекензі» в користування мисливські угіддя, розташовані на підвідомчій Севастопольській міській раді території. Міською адміністрацією також було подано відповідний судовий позов).

За словами О.БЛИЗНЮК, «до участі в справі були залучені Державний комітет лісового господарства України, Міністерство охорони довкілля і ДП «Севастопольське лісо-мисливське господарство». В результаті, сказала вона, Господарським судом Києва встановлено, що рішення міськради про надання ТзОВ «Орлинівське мисливське господарство» і про надання ТзОВ «Кордон Мекензі» в користування мисливські угіддя, розташованих на підвідомчій Севастопольській міській раді території, «були правомірні, і адміністрація міста не мала права на позов про нібито незаконне рішення».

Відео дня

Як стверджує керівник відділу, судом було також встановлено, що «цими рішеннями не передавалися земельні ділянки, йшлося тільки про передачу в користування мисливських угідь, тобто ділянки суші, де знаходяться тварини і птахи, які можуть бути використані для полювання. Всі власники ж і користувачі землі в межах цих мисливських угідь, які існували, так і існують, і їх правовий статус не змінювався».

Крім того, за словами О.БЛИЗНЮК, «Київський апеляційний господарський суд своїм рішенням, винесеним наприкінці минулого тижня, в повному обсязі відмовив у задоволенні скарги адміністрації на рішення суду першої інстанції, тобто Господарського суду Києва, тим самим ще раз підтвердивши правоту Севастопольської міської ради».

Міськрада, як сказала юрист, «ніколи не сумнівалася в такому рішенні суду, і навіть не чекаючи його рішення, подала позов про визнання недостовірною інформації, поширеною главою адміністрації Сергієм КУНІЦИНИМ про порушення законності прийнятим рішенням щодо мисливських угідь».