dpchas.com.ua

Президент Петро Порошенко в ході візиту в Одеську область підписав закони №6327 про медичну реформу і №7117 про реформу сільської медицини. Церемонія підписання відбулася в ході відвідин президентом районної лікарні селища Окни Одеської області. Окнянскій район з ініціативи голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова впроваджує пілотний проект телемедицини.

«Я дав старт медичній реформі, - заявив Петро Порошенко. - Підписуючи ці закони, я наголошую на важливості реформ у сфері охорони здоров'я. Але, в той же час, я сьогодні надіслав листа уряду з проханням розробити комплекс заходів, які не дадуть порушити права громадянина на якісну медичну допомогу. Ми повинні бути дуже уважними при розрахунку тарифів, дуже уважними з бюджетними видатками, щоб прийнятий закон ні в якому разі не погіршив якість медичних послуг для українців».

Пілотний проект з впровадження телемедицини в Окнянському районі стартував в жовтні 2017 року.

Відео дня

«Ще півроку тому в лікарнях Окнянского району не було нормального інтернету, а тепер за допомогою 3G-модулів в діагностичних валізках фельдшерів дані про стан діагностики пацієнтів миттєво передаються з сіл до районного та обласного центрів, де висококваліфіковані фахівці визначають курс лікування, і приймають рішення, чи необхідна госпіталізація, - повідомив губернатор Одеської області Максим Степанов. - Для Одеської області, де відстань між населеними пунктами найбільша в країні, телемедицина життєво важлива. Адже для лікування багатьох захворювань час є головним фактором».

Закон N6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» був прийнятий Верховною Радою 18 жовтня 2017 року.

Закон N7117 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості» був прийнятий Верховною Радою 14 листопада 2017 року.