Адвокати російського бізнесмена Максима Курочкіна В.Діденко та В.Ткачук вважають, що їхного підзахисного незаконно утримують під вартою.

Юристи нагадують, що протокол про затримання М.Курочкіна складено 20 листопада о 15.15 в аеропорту «Бориспіль» на підставі постанови судді Голосіївського районного суду м. Києва від 08.06. 2005 року, яка передбачає утримання М. Курочкіна під вартою впродовж 72 годин. Згідно з цим протоколом, відбулося доставлення М.Курочкіна в ізолятор тимчасового затримання при Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ м. Києва.

На думку адвокатів, термін перебування М.Курочкіна в ізоляторі, згідно із статтею 165, прим 2 Кримінально-процесуального кодексу України, не може перевищувати 48 годин з моменту доставлення затриманого в ізолятор населеного пункту, в якому діє суд, що виніс постанову про затримання. - заявляє прес-служба М.Курочкіна.

Відео дня

Таким чином, на думку адвокатів М.Курочкіна, він перебуває під вартою вже більше передбаченого законодавством України терміну.