Сьогодні в Тернополі відбудеться розширена нарада головних лікарів західного регіону з розробки плану заходів у зоні ураження грипом та ГРВІ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час прес-конференції у Тернополі повідомив головний державний санітарний лікар України, перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр БІЛОВОЛ.

За його словами, участь в нараді візьме міністр охорони здоров’я Василь КНЯЗЕВИЧ, головні лікарі та заступники голів обладміністрацій з гуманітарних питань з Івано-Франківська, Львова, Чернівців, Ужгорода та Луцька. Вони мають розробити план заходів із запобігання поширення захворюваності на грип га ГРВІ на території Західної України.

Відео дня

О.БІЛОВОЛ також додав, що сьогодні ввечері стануть відомі результати досліджень, і можна буде дізнатися, який саме вірус призвів до чисельних летальних випадків в кількох областях.

Крім того, він наголосив, що медичні заклади Тернопільщини забезпечені усім необхідним для лікування хворих. Загалом для дорослих передбачено 326 ліжкомісць, для дітей – 286. Для лікування відведено три лікарні, окремо для дорослих, дітей та вагітних.