ХлібНа Буковині двічі за два тижні зросли ціни на хліб.

Як передає кореспондент УНІАН, начальник Головного управління агропромислового розвитку Василь ЯЩУК та начальник Державної інспекції з контролю за цінами в Чернівецькій області Віктор ЛАЩАК повідомили на прес-конференції, що монополіст на регіональному ринку хлібопродуктів ВАТ «Чернівецький хлібокомбінат» вдруге підвищив ціни на хліб. За їхніми словами, цього разу, не маючи для цього економічних обґрунтувань.

Відтепер найпопулярніший в області «соціальний» хліб «Орільський» у роздрібній торгівлі коштує 1 гривню 77 копійок. Під час першого подорожчання два тижні тому його ціна зросла з 1,60 грн. до 1,65 грн. «Про подорожчання хліба “Чернівецький хлібокомбінат” поставив владу перед фактом», - зазначив В.ЛАЩАК.

Відео дня

У зв’язку з цим екстрену прес-конференцію для ЗМІ провів перший заступник голови Чернівецької облдержадміністрації Віктор ПАВЛЮК, який заявив, що «влада не дозволить перекладати споживацько-комерційні інтереси на плечі буковинців». Він повідомив, що „семиденні переговори з підприємством-монополістом не дали позитивних результатів”, що змусило владу Буковини до рішучих кроків.

За словами В.ПАВЛЮКА, голова Чернівецької облдержадміністрації Володимир КУЛІШ підписав розпорядження “Про запровадження граничних оптово-відпускних цін на хліб” для ВАТ «Чернівецький хлібокомбінат», яким зобов`язав підприємство «тимчасово затвердити граничні оптово-відпускні ціни на хліб із суміші борошна першого та вищого ґатунків для ВАТ «Чернівецький хлібокомбінат» на фіксованому рівні до 1 вересня 2007 року. Як наголосив перший заступник губернатора, у разі невиконання розпорядження, „порушників очікують усі наслідки, які передбачені законодавством”.

За словами начальника Держцінінспекції В.ЛАЩАКА, «за попередніми результатами перевірки, підприємство «Чернівціхлібокомбінат», закуповуючи борошно в області, пропускає його через фірми-посередники, які знаходяться у Хмельницькій, Тернопільській областях та місті Києві, і таким чином отримують 10 мільйонів прибутку на рік». Він додав, що голова облдержадміністрації доручив усім правоохоронним органам провести повномасштабну перевірку суб`єктів господарської діяльності, які підвищили ціни на хліб.