У Військово-Морських Силах Збройних Сил України в рамках дослідницького командно-штабного навчання «Адекватне реагування-2011» проведено тактико-спеціальне навчання із звільнення від терористів захопленої морської стаціонарної платформи та ліквідації наслідків терористичної діяльності.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-центрі командування українських ВМС, за легендою навчання, терористичним угрупованням захоплено та заміновано одну із морських стаціонарних платформ державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз», працівники захоплені, як заручники. До участі в навчанні були залучені спеціальні підрозділи національних ВМС і Служби безпеки України, морський тральщик «Черкаси».

В ході навчання відбулося десантування на воду у водолазному спорядженні штурмових груп спецпідрозділів Служби безпеки України і ВМС України, захоплення платформи абордажною групою зі швидкісного катеру, знищення терористів, звільнення заручників та розмінування платформи.

Відео дня

Дії військовослужбовців спецпідрозділів високо оцінили командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України адмірал Віктор МАКСИМОВ та начальник управління Служби безпеки України у місті Севастополі полковник Володимир ВОРОПАЙ, які відвідали район проведення навчання на вертольоті морської авіаційної бригади.