Сформовано Опікунську раду книгарні «Сяйво книги», головою якої обрано лауреата літературної премії ім. Ю. Яновського, українського дипломата, письменника та публіциста Юрія ЩЕРБАКА.

Як повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації, 18 листопада опікунська рада спільно з керівництвом книгарні окреслили перші кроки подальшого розвитку «Сяйва книги».

Зокрема, опікунська рада підтримала пропозицію керівників книгарні щодо створення «читального дитячого куточка», де діти з батьками зможуть переглядати та обирати цікаві їм видання. Крім того, планується створити відділи музичної літератури, адже сьогодні у Києві немає спеціалізованих магазинів.

Відео дня

Також планується, що у «Сяйві книги» проходитимуть літературні вечори, презентації нових видань, зустрічі з авторами. Уже сьогодні книгарня починає тісну та стабільну співпрацю з вітчизняними видавцями, а з часом керівники книгарні планують зібрати на своїх полицях твори кількох тисяч українських авторів.

«Сяйво книги» також матиме потужну електронну базу та веб-сайт.

«Ми хочемо, щоб це був не просто магазин, а центр культури і творчості. Ми прагнемо створити у цьому натхненному приміщенні творчу і комфортну атмосферу», – підкреслив Ю.ЩЕРБАК.

Як повідомляв УНІАН, книгарню «Сяйво книги» у приміщенні колишньої книгарні “Сяйво” на вул. Червоноармійська, 6 відкрили 9 листопада ц.р. Вона стала першим магазином муніципальної мережі книгарень.