Голова Київської облдержадміністрації Анатолій ПРИСЯЖНЮК дав доручення правоохоронним органам області провести перевірку за інформацією, поширеною одним із телевізійних каналів, про протиправні оборудки із земельними ресурсами.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ОДА.

Йдеться про телевізійний сюжет, що у Бориспільському районі на підставних осіб, здебільшого студентів, оформляються земельні паї з наступною передачею третій особі - представнику однієї із комерційних фірм. Як повідомили журналісти, таким чином підприємливі ділки намагаються привласнити тисячі гектарів орендованих земель.

Відео дня

З цього приводу губернатор Київщини наголосив, що такі суспільно значущі факти не можуть залишатися поза увагою як районної, так і обласної влади. «Тому я сьогодні дав доручення правоохоронним органам про перевірку викладеної інформації та негайне реагування на неї», - заявив А.ПРИСЯЖНЮК.

У повідомленні прес-служби КОДА також зазначається, що, за попередньою інформацією, органи влади Київщини не видавали будь-яких дозволів на відчуження цих земельних паїв. Водночас із наведених у сюжеті фактів проглядається шахрайська схема незаконного заволодіння земельними ресурсами.

Коментуючи ситуацію, А.ПРИСЯЖНЮК сказав: «Сьогодні влада Київщини ще й досі вирішує численні земельні проблеми, що дісталися нам у спадщину від попередників. Тому я не допущу, щоб ці схеми, що дискредитують владу, знову відроджувалися».

У цьому контексті у КОДА повідомили, що з початку року на Київщині у власність держави було повернуто понад 10 тисяч незаконно виділених гектарів землі, а громадяни отримали понад 150 тисяч державних актів на землю, на які очікували майже десять років.