Московські санітари не надали Києву жодних документів на підтверження своїх слів щодо якості українських сирів. Про це ТСН повідомив голова Держкомітету ветеринарної медицини України Іван Бісюк.

"Нема проведеного службового розслідування в цьому питанні, нема звернення Росспоживнагляду", - сказав він.

Разом із ветеринарами обурюються й сировари. Свою продукцію постачали в Росію десятиліттями - претензій не було ніколи.

Відео дня

"І дуже прикро нам, що прозвучало в адрес молочників, що існує така проблема. Прикро за нас усіх. Кожен тиждень наша продукція досліджується на всі показники безпеки згідно закону РФ, федерального закону", - обурюється керівник виробничої лабораторії Маргарита Бутко.

Завідувач виробництва сирзаводу Надія Макарова показує склад. Саме ці сири йдуть на експорт до Росії. Тут готові будь-кому надати продукт на експертизу.

"У нас перевіряється, починаючи з молока, вміст рослинного жиру, - запевняє пані Надія. -  Ми його не виявляємо. У нас натуральне молоко. Ми гарантуємо, що в нашому сирі немає ніяких рослинних добавок. У нас стопроцентна сировина молочна".

Звинувативши українських виробників, російські санітари коментувати свої слова відмовляються. Обмежились лише заявою на своєму офіційному сайті. Виробникам докоряють, що замість тваринних жирів сир готують на рослинних, а це вводить в оману споживачів. Особливе занепокоєння російського відомства викликає продукція дев` яти українських заводів. Та виявилося, що сир на рослинних жирах для росіян виготовляє лише одне підприємство. І воно має дозвіл.

"Ми будемо звертатися з офіційним запитом, щоб нам надали розгорнуту інформацію про те, чим саме підкріплено, що це саме ці заводи, і де це було, і коли це було, і хто проводив дослідження", - запевняє Іван Бісюк.