Після перемоги на дострокових парламентських виборах Блок Юлії ТИМОШЕНКО внесе на розгляд Верховної Ради проект бюджету, принципово відмінний від того варіанту, який затвердив уряд Віктора ЯНУКОВИЧА. Про це Ю.ТИМОШЕНКО заявила у суботу на прес-конференції в Керчі.

«Якщо наша політична команда зможе набрати більшість у парламенті, створити всі необхідні умови для формування уряду, ми не будемо голосувати за бюджет, який пропонує Партія регіонів», - цитує лідера БЮТ прес-служба блоку.

За її словами, «буде розроблено абсолютно новий бюджет, який врахує всі ресурси країни, які сьогодні свідомо залишені Партією регіонів в тіні».

Відео дня

Ю.ТИМОШЕНКО наполягає, що запропонований нинішнім урядом бюджет продовжує традицію колосальної інфляції.

За її оцінками, такої інфляції, яка є сьогодні в Україні, в сучасному світі не існує.

На думку Ю.ТИМОШЕНКО, інфляція є наслідком проведених урядом надмірних запозичень у бюджет, внаслідок чого виникла боргова інфляція - коли дефіцит бюджету покривається запозиченнями, а потім в наслідок цього піднімаються ціни.

Також лідер БЮТ вважає, що закладені у проект бюджету-2008 показники зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) не відповідають дійсності.

«Це не реальне зростання ВВП, а інфляційне. І те, що вони на наступний рік закладають дефіцит бюджету ще більший, ніж минулого року, свідчить про те, що і наступного року вони будуть накопичувати борги, які руйнуватимуть стабільність цін і переноситимуть непосильні боргові зобов’язання на майбутні покоління», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.