Кабінет міністрів України сьогодні доручив Міністерству юстиції підготувати позов від імені уряду до дніпропетровського підприємства ВАТ «Дніпрогаз» про повне відшкодування збитків, завданих в результаті вибуху побутового газу у житловому будинку Дніпропетровська.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу у Дніпропетровську повідомив віце-прем’єр-міністр України, голова державної комісії з ліквідації наслідків вибуху у Дніпропетровську Андрій КЛЮЄВ. Віце-прем`єр уточнив, що ця компанія належить російському бізнесмену Віктору ВЕКСЕЛЬБЕРГУ.

А.КЛЮЄВ повідомив, що наразі встановлена попередня причина вибуху газу у житловому будинку – несправність обладнання газорозподільчого пункту.

Відео дня

За словами А.КЛЮЄВА, встановлено, що газорозподільчий пункт, у якому відбулося різке підвищення тиску, не перевірявся газовими службами два роки, в той час, коли профілактичні роботи повинні проводитися щомісяця.

Як повідомляв УНІАН, вибух побутового газу в 10-поверховому будинку № 127 по вулиці Мандриківській у Дніпропетровську стався 13 жовтня о 10.20. Загинули 15 осіб, з них двоє дітей. Попередня причина вибуху - різке підвищення тиску газу в мережі. Зараз від газопостачання відключено 5200 будинків.

З метою подолання наслідків вибуху була створена надзвичайна державна комісія, з державного бюджету виділено кошти – 94 мільйони гривень для компенсації житла постраждалим, а також 5 мільйонів гривень для подолання наслідків аварії.