До зими готово 90% снігоприбиральної техніки - Укравтодор / Фото: Тернопіль.експрес

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури з посиланням на голову "Укравтодору" Євгенія Прусенко під час засідання колегії відомства.

«Взимку заплановано задіяти 6,7 тисяч одиниць техніки. Готово вже 6 тисяч. Деяка техніка ще використовується на дорожніх роботах. На випадок екстремальних погодних умов "Укравтодор" створив 4 мобільні загони загальною кількістю 64 одиниці техніки у Київській, Харківській, Херсонській та Івано-Франківській областях. Для залучення додаткової техніки укладено 631 договір зі сторонніми організаціями», - цитує прес-служба Прусенка.

За його словами, на сьогоднішній день також заготовлено 926 тисяч тонн піску, в той час як потреба на 1 листопада становить 705 тисяч тонн. Крім того, заготовлено 114,6 тисяч тонн солі при потребі на 1 листопада в 105 тисяч тонн.

Відео дня

На тему: Укравтодор обіцяє підготуватись до зими до кінця місяця

Прусенко також повідомив, що дорожники, враховуючи минулорічний досвід, для попередження снігових заметів заготовили вже вдвічі більше снігозатримувальних щитів.

"Також будуть задіяні взимку автоматичні дорожні метеостанції - всього їх 96 в Україні. До 1 листопада шляховики завершать оновлення розмітки, дорожніх знаків та огородження", - резюмував Прусенко.

Присутній на засіданні колегії міністр інфраструктури Володимир Козак доручив "Укравтодору" спільно з облдержадміністраціями, Державтоінспекцією та Державною службою з надзвичайних ситуацій відпрацювати план дій під час зимової негоди на найбільш проблемних ділянках автомобільних доріг загального користування.

«На місцевому рівні на проблемних ділянках, таких як підйом на дорозі Броди-Рівне, потрібно відпрацювати схему дій шляховиків, автоінспекції, служби надзвичайних ситуацій та інших. Особливо це стосується Закарпатської , Івано-Франківської, Львівської, Рівненської областей, де є значний потік великовантажного автотранспорту, в тому числі і міжнародного. Роботи з організації техніки, посипання сіллю або піском повинні виконуватися вчас7но» , - цитує прес-служба Козака.

Як повідомляв УНІАН, Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») планує до 1 листопада поточного року закінчити підготовку доріг до зимового періоду.

У той же час, після проведення з 1 по 20 жовтня осіннього комісійного огляду вулично-дорожньої мережі експерти ДАІ дійшли висновку, що дорожньо-комунальні організації України практично не готові до роботи в зимовий період.