Ожеледь у Києві призвела до безлічі аварій, фото first-gear.in.ua

«Сам колапс почалася після півночі, коли багато автомобілістів, радіючи вільній дорозі, почали збільшувати швидкість. Не підозрюючи, що під тонким шаром снігу далеко не асфальт, а відшліфований лід», - пише FirstGear.

«У підсумку, водії починали гальмувати, коли бачили що попереду йде автомобіль. Не виходило. Як результат, в паровозики вишиковувалося іноді по 8-12 автомобілів», - пише видання.

Епіцентр аварій був на Проспекті Перемоги. Тут з опівночі до другої години ночі зіткнулися 24 автомобілі. У районі Берестейської в аварію потрапили відразу 12 машин.

Відео дня

Один з водіії, який потрапив в ДТП, розповів, що при гальмуванні його автомобіль «чомусь сповз в сусідню смугу і почав розвертатися, в підсумку вдарився в «Хюндай»».

«Через 10 хвилин у нас в'їхав ще один автомобіль, потім ще три. Якби не ДАІ, тут би зібралася сотня машин», - додав він. Аналогічна ситуація була і на вулиці Олени Теліги, Окружній дорозі, де в аварію потрапили відразу 5 машин.

У соцмережах очевидці підтверджують, що на дорогах Києва повний колапс.

"По дорозі від Нивок побачив з десяток аварій. У деяких брали участь більше десятка машин. Ожеледь просто божевільна. Машини сповзали з гірок як хокейні шайби і билися одна в одну", - пише один з водіїв.

Кількість повідомлень про ДТП

"Багато попросту плюнули на вм'ятини і поїхали додому. Щоб не чекати ментів до ранку.... Але, Київавтодор вже встиг заявити, що здав іспит першим снігом на відмінно... ганьба...", - додає він.

"Сам ледве не запаровозився на з'їзді з південного мосту. Зрадів, натиснув на педальку, потім гальмувати - і метрів 100 тільки стукіт АБС був. Добре дистанція дозволила ", - повідомляє ще один водій.

"Вчора їхала додому, близько 12 занесло на Броварському проспекті. Вдарилася в бар'єр. Викликали ДАІ, приїхали в 4 ранку.... Мало того що накричав на мене урод, так ще й права забрали.... ", - поскаржилася ще одна автолюбителька.

Водії у всіх бідах звинувачують Київавтодор, мовляв, комунальники знову не відреагували на зміни погодних умов. У Києві ожеледь, але техніка у столиці так і не з'явилася.

У свою чергу, представники « Кіеваводора » впевнені, вони тримають ситуацію під контролем. «Не нагнітайте ситуацію, все в Києві нормально», - заявили в комунальній службі.

«Журналісти, як завжди, роздмухують сенсацію. Вся техніка справна, працює. Вчора в Києві працювали 213 одиниць техніки, цього більш ніж достатньо», - додали вони.