Завод им. Шевченко в Харькове / sq.com.ua

Як пише «Сегодня» на підприємстві запевняють, що люди, в основному робітники, пішли добровільно, за згодою сторін. Причому кожному з них виплатили зарплатний борг, який тягнеться вже четвертий рік.

«В основному звільнилися люди пенсійного віку, скориставшись можливістю отримати все те, що належить їм за законом: повний розрахунок по зарплаті та компенсацію за невзяту відпустку. Кожен з них отримав від 30 000 до 50 000 гривень», - розповів директор заводу Іван Попович.

Тепер на заводі числяться близько 300 чоловік, які будуть працювати над існуючими замовленнями. З цими людьми вже розрахувалися частково, виплативши їм заборгованість по зарплаті за перше півріччя 2013 року.

Відео дня

Читайте такожКиївська область зберегла лідерство за обсягами боргу із зарплати

Завод ще винен своїм працівникам близько 3 млн грн, і ще 11 - тим, хто звільнився раніше. «Ми постараємося розрахуватися з усіма боргами до березня, а також плануємо підвищити зарплату співробітникам і залучати молодь», - обіцяє Іван Попович, пояснюючи, що їм потрібні програмісти та фахівці з авіаційної, бронетанкової і турбінної галузей.