УНІАН

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі УДСНС у Черкаській області, близько 19.40 пересувний патруль Уманської пожежно-рятувальної частини, під час обходу свого маршруту, помітив дим на 7-му поверсі 9-поверхового житлового будинку по вул. Пушкіна, 23.

На місце пожежі прибули пожежні розрахунки із найближчого стаціонарного посту та із угрупування пожежно-рятувальних сил управління ДСНС області.

Читайте такожВ Умані співробітники ДСНС урятували табір хасидів від водиПід час ліквідації пожежі у квартирі, яку тимчасового орендують паломники-хасиди, рятувальниками евакуювали 15 паломників. У квартирі вогонь пошкодив меблі в одній із кімнат. Причиною пожежі стали залишені без нагляду свічки.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, до міста Умань Черкаської області станом на 24 вересня на святкування 5775 іудейського нового року Рош-га-Шана приїхало 20450 хасидів-паломників з 9 країн. Торік новий рік біля могили цадика Нахмана тут зустріли майже 30 тис. паломників з 16 країн. В Умані хасидів, які приїхали святкувати Рош-га-Шана 24 вересня, охороняють 421 правоохоронець та 90 рятувальників.

Довідка УНІАН. Щороку в Умані збираються прихильники іудейської течії хасидизму. Раббі Нахман із Брацлава (1772-1810) - засновник брацлавського (бресловського) хасидизму. Похований в Умані на єврейському кладовищі. Могила цадика - одна з найшанованіших святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв.