Кернес собирается разобраться с законностью сноса Ленина в Харькове / «Надзвийчайні новини»

У Харкові прокуратура проводить перевірку законності розпорядження голови Харківської ОДА Ігора Балути про знесення пам’ятника Володимиру Леніну на площі Свободи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час прес-конференції сказав прокурор Харківської області Юрій Данильченко, говорячи про звернення Харківського міського голови Геннадія Кернеса з проханням дати оцінку знесенню пам’ятника та діям керівництва Харківської ОДА.

Читайте такожУ Харкові обезголовили Леніна (фото)

Відео дня

«Там два питання, які поставлені. Перше питання – це безпосередньо за фактом знесення пам’ятника, друге питання – щодо законності розпорядження керівника обласної державної адміністрації. Заява надійшла недавно, проводиться перевірка. Про результати ми вас додатково поінформуємо», - сказав Данильченко.

Він зауважив, що питання знесення пам’ятника Леніну на площі Свободи лежить у компетенції органів внутрішніх справ, а не прокуратури.

«Все, що пов’язане безпосередньо зі знесенням пам’ятника, всі дії, які відбувалися на площі, - це предмет дослідження органів внутрішніх справ. Якщо будуть поступати до органів прокуратури скарги з цього питання, що працівники органів внутрішніх справ якимсь чином не відреагували або не дали правильну оцінку, то органи прокуратури належним чином проведуть перевірку й дадуть оцінку діям працівників органів внутрішніх справ», - сказав прокурор.

Читайте такожМер Харкова обіцяє відновити зруйновані пам'ятники Леніну

Як повідомляв УНІАН, 28 вересня після мітингу активісти знесли пам’ятник Леніну на площі Свободи. За півгодини до знесення голова Харківської ОДА Балута опублікував розпорядження, в якому доручив демонтувати монумент.

У свою чергу міський голова Кернес заявив, що розпорядження Балути незаконне, що пам’ятник буде відновлений, і звернувся до прокуратури з проханням дати оцінку діям міліції та керівництва ХОДА.