Антимонопольний комітет прийняв до розгляду заяву АРМА і Укрнафта, яка не містила повної та достовірної інформації щодо ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" / фото depositphotos.com

Антимонопольний комітет України прийняв до розгляду заяву ПАТ "Укрнафта" та АРМА від 1 червня 2023 року про надання дозволу на концентрацію у вигляді одержання ПАТ "Укрнафта" в управління активів/корпоративних прав  ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння", яка не містила повної та достовірної  інформації щодо ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" як учасника заявленої концентрації.

Відповідно до законодавства, Антимонопольний комітет у 15-денний термін з дня надходження заяви мав проаналізувати перелік доданих до заяви документів і у разі їх невідповідності вимогам законодавства повернути заявникам заяву без розгляду.

Дізнавшись з відкритих джерел про надходження до АМКУ заяви ПАТ "Укрнафта" та АРМА, ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння", як  безпосередній учасник цієї концентрації, офіційно звернулося до Антимонопольного комітету із заявою від 15 червня 2023 року про залучення товариства до заяви  як учасника цієї концентрації та засвідчило свою готовність на відповідну вимогу та у встановлений термін надати до Антимонопольного комітету України інформацію та копії документів, передбачені Положенням про концентрацію.

Відео дня

Зазначена інформація щодо діяльності ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" є комерційною та відсутня у публічному просторі. Відповідно отримати її можливо виключно шляхом звернення до товариства.

Станом на 19 червня 2023 року ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" не отримало відповіді від АМКУ на цю заяву. 

ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" наголошує, що до товариства не надходило будь-яких звернень від ПАТ "Укрнафта" та/або АРМА стосовно надання ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" інформації, передбаченої Положенням про концентрацію, з метою підготовки заяви до Антимонопольного комітету України. Відповідно і жодних відмов з боку

ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" в наданні ПАТ "Укрнафта" та/або АРМА інформації, передбаченої Положенням про концентрацію, в частині, що стосується ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння", не було.

Подання заяви про надання дозволу на концентрацію без отримання необхідної інформації щодо ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" як безпосереднього учасника цієї концентрації, може свідчити про наміри невстановленого кола зацікавлених осіб здійснити рейдерське захоплення ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння", легітимізуючи свої незаконні дії шляхом введення в оману членів Антимонопольного комітету України задля отримання відповідного дозволу на концентрацію.

Більш того, розгляд заяви, яка не містить повної і достовірної  інформації щодо ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння", може призвести до прийняття Антимонопольним комітетом України незаконного та необґрунтованого рішення, внаслідок якого може відбутися монополізація ринку природного газу та/або інших задіяних ринків.

ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" ще раз публічно наголошує про готовність на вимогу АМКУ надати повний пакет документів відповідно до Положення про концентрацію з метою недопущення прийняття Антимонопольним комітетом України незаконного та необґрунтованого рішення.