25 вересня у Харківській області впав військовий літак Ан-26 / фото REUTERS

До Державного бюро розслідувань (ДБР) направлено плівки із записами голосів екіпажу літака Ан-26, який зазнав катастрофи у Харківській області.

Читайте такожАвіакатастрофа Ан-26: до Харкова для ідентифікації тіл прибули 16 родин загиблихЯк повідомляє прес-служба Офісу президента, про це заявив міністр оборони Андрій Таран на селекторній нараді президента Володимира Зеленського за участю представників Кабінету міністрів і правоохоронних органів.

Таран поінформував президента, що за його наказом заборонено використання літаків Ан-26 до завершення розслідування авіакатастрофи.

Відео дня

За словами міністра оборони, триває розшифровка бортових самописців літака. До ДБР направлені плівки із записами голосів екіпажу.

Крім того, надається психологічна допомога родичам загиблих.

Авіакатастрофа під Харковом: що відомо

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області на 530 км траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак Ан-26 та одразу загорівся.
  • На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних сил ЗСУ ім. Кожедуба - всього 27 осіб. 
  • За інформацією СБУ, командир екіпажу літака Ан-26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що літак Ан-26, скоріш за все, зачепився крилом за землю.
  • Слідчі ДБР розглядають чотири версії катастрофи військового літака Ан-26 на Харківщині.