Буданов – перший у списку тих, хто допущений до навчання в аспірантурі / фото Віктор Ковальчук, УНІАН

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов значиться у переліку вступників до аспірантури Національного університету "Острозька академія" на Рівненщині.

Це випливає з рейтингових списків вступників до аспірантури НаУОА на 2023-2024 роки, опублікованих на сайті університету

Згідно з рейтинговою таблицею, Буданов – перший у списку на спеціальність "Політологія". Форма навчання – вечірня.

Відео дня

Ректор "Острозької академії" Ігор Пасічник підтвердив Суспільному цю інформацію. 

"У зв'язку з тим, що академію закінчив головнокомандувач (Валерій Залужний – УНІАН), дев'ять бойових генералів і командувач 30-ї армії, академія стала популярною. Тут є досить потужний молодий викладацький науковий склад і абсолютно нічого дивного, що до академії вступають в магістратуру чи аспірантуру найвідоміші особистості в Україні", - прокоментував ректор.

Пасічник додав, що наказу про зарахування до аспірантури ще немає.

Що відомо про керівника української розвідки Кирила Буданова

Буданов народився у 1986 році в Києві. У 2007 році закінчив Одеський інститут Сухопутних військ, після чого служив у підрозділах спеціального призначення Головного управління розвідки Міноборони.

З 2014 року брав участь у російсько-українській війні, зазнав трьох поранень. Загалом на життя Буданова вчинено понад десяток замахів.

У серпні 2020 року був призначений начальником ГУР Міністерства оборони України.

7 вересня 2023 року президент Володимир Зеленський присвоїв Буданову звання генерал-лейтенанта

Вас також можуть зацікавити новини: