На Львівщині викрито двох митників на вимаганні хабарів / фото ssu.gov.ua

Служба безпеки України припинила функціонування корупційної схеми, організованої посадовцями митного посту "Яворів" Львівської митниці.

Як розповіли в СБУ, фігуранти провадження систематично вимагали і отримували неправомірну вигоду від підприємців за сприяння в безперешкодному митному оформленні товарів, які ввозились в Україну.

У разі відмови, митники погрожували бізнесменам штучними перешкодами та затягуванням процесу оформлення.

Відео дня

Читайте також"Чорна каса". Скільки мільйонів доларів хабарів збирає українська митниця

Зазначається, що у межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували численні факти одержання хабарів на митниці.

За попередньою інформацією, через корупційну схему фігурантів лише з липня цього року державний бюджет недоотримав 2,7 млн грн.

Наразі двом посадовим особам оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

фото ssu.gov.ua

Тривають слідчі дії. Встановлюється причетність інших посадовців митного посту до корупційної діяльності.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні було проведено "digital-революцію" з цифровізації низки державних послуг. За його словами, цифрова трансформація є інструментом подолання корупції в Україні, оскільки комп’ютер не має друзів або кумів та не бере хабарів навіть у біткоїнах.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен вважає, що корупція з'їдає Україну зсередини та підриває демократію. За його словами, реформам і боротьбі з корупцією в Україні заважають Росія, олігархи та впливові особи, які переслідують власні інтереси.

Вас також можуть зацікавити новини