Галина Терешкевич читає курс лекцій з біоетики для студентів-медиків (фото УГКЦ)

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького монахиня читає студентам курс лекцій, де розповідає, що контрацепція, аборти після зґвалтування та дошлюбні статеві стосунки - це страшні гріхи.

Про це повідомила журналістка Анна Чабарай, яка опублікувала тести з цього предмету на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Читайте також"Священики, які не дотримуються чинного законодавства, не дотримуються цим і заповідей Божих. Гріх піддавати небезпеці себе і ближніх"

Відео дня

"Не зовсім розумію, чому студенти-медики мають вивчати постулати Біблії про трансцендентний шлях, який веде за межі теперішнього земного життя. І чому коренем постабортного синдрому є "порушення Божих заповідей" – жінок інших релігій чи атеїсток постабортний синдром не вражає? Щоб вилікуватися, треба каятись - отакий лайфхак, на безсовісних циніків не діє", - написала вона.

Такі лекції майбутнім медикам читає монахиня УГКЦ Галина Терешкевич (сестра Діогена). Курс заснований на її підручнику "Біоетика в системі охорони здоров’я і медичної освіти", який рекомендований Міністерством охорони здоров’я.

Зокрема, та висвітлюються такі теми, як алкоголізм, СНІД, одностатеві стосунки, трансплантація органів, аборти та контрацепція. Монахиня вважає все це гріхами. Курс лекцій жінка читає студентам вже 20 років.

В кінці курсу студенти мають написати тести, де правильними варіантами відповідей є думки черниці стосовно тих або інших речей.

Як повідомляв УНІАН, на Львівщині священника греко-католицької церкви позбавили сану за розголошення сповіді.