Проблема може виникнути, якщо підлеглий цим зловживатиме / колаж УНІАН, фото УНІАН

Аномальні черги до центрів комплектування виникли задовго до 18 травня. Коли ж набув чинності новий закон про мобілізацію, вони стали вже нормою. 

Як пише Громадське, адвокатка Олена Хоменко пояснює, що, згідно із законом, під час воєнного стану роботодавець зобов’язаний відпускати військовозобов’язаних для оновлення даних до ТЦК чи для проходження військово-лікарської комісії. Проблема може виникнути, якщо підлеглий цим зловживатиме.

Якщо працівник приходить до ТЦК, на вході йому дають перепустку - він може її сфотографувати для підтвердження. Так само можна зафіксувати відмітку в журналі реєстрації. Ці відомості він може надавати роботодавцю, який зобов’язаний вивільняти його від роботи й здійснювати оплату за цей час.

Відео дня

Мобілізація в Україні - черги в ТЦК

В Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки переважно звертаються громадяни, які мають відстрочку від служби у Збройних силах. Про це розповів адвокат Євген Филипець.

"Сьогодні в чергах до ТЦК стоять люди, які мають право на відстрочку. Я не бачив, принаймні на свої очі людину, яка не має права на відстрочку, яка прийшла і уточнює дані та оновлює про себе інформацію. Це, можливо, якась дуже незначна кількість людей", - сказав адвокат.

Вас також можуть зацікавити новини: