Жінка повернулася з полону / Скріншот

Півроку без зв'язку з доньками, у російському полоні, без змоги повідомити найближчим найголовніше - вона жива.

Журналісти ТСН розповіли історію прикордонниці Людмили Кравчук, яка потрапила в полон у Маріуполі ще в середині квітня. А також показали мить її зустрічі з рідними.

Вона була інспектором прикордонної служби першої категорії, фельдшером у підрозділі "Сартана". Жінка згадує, що після 2:30 24 лютого 2022 року почався масований обстріл. Тоді її підрозділ евакуювали до Маріуполя, вони виконували функції парамедиків.

Людмила розповідала, що були намагання вийти з Маріуполя, та вони провалилися. Згодом був полон, в якому не було елементарних речей, а якість їжі залишала бажати кращого. Крім того, завжди потрібно було спати з увімкненим світлом. 

"Прийшов російський наглядач й каже: "Що ти так легко вдягнена? Скажуть, що вас тут росіяни заморозили"... Очі закривають, руки зв'язують - і везуть нас... Коли побачила, що їдуть наші автобуси, - це була мить щастя", - згадує прикордонниця день звільнення з полону.

Вона пообіцяла собі зробити татуювання на тему свободи, адже це - найбільша цінність. 

Кравчук каже, що востаннє вона спілкувалася з доньками 16 березня, тож фактично півроку вони були без зв'язку. Після звільнення з полону командир жінки влаштував їй зустріч-сюрприз з рідним братом та донькою - вона не змогла стримати сліз.

"Це реально була найщасливіша мить мого життя... Найгостріше відчуття, яке було будь-коли. Більше навіть, ніж народження дитини", - зізналася звільнена з полону.

Окупація Маріуполя

Із самого початку повномасштабного російського вторгнення Маріуполь потрапив під атаки окупантів. Вони закидали місто бомбами, наразі воно фактично зруйноване, опалювальний сезон там під загрозою зриву. 

Загарбники скидали бомби на Маріупольський пологовий будинокдраматичний театр та інші будівлі, в яких ховалися мирні люди.

За даними прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок російської агресії було знищено понад 95% всіх споруд міста.

У середині травня захисники "Азовсталі" вийшли з території заводу. Вони тримали оборону понад 80 днів. Після цього Маріуполь опинився в повній окупації. Нещодавно частину захисників міста повернули з російського полону.

Вас також можуть зацікавити новини: