Фото dt.by

Виконавчий директор EPAM Ukraine Юрій Антонюк розповів про актуальне становище ІТ-галузі та потенційні переваги від запровадження Дія City на Всеукраїнському Форумі «Україна 30».

За його словами в Україні є різні підходи та думки стосовно досягнення кращих результатів в ІТ-індустрії, але Дія City з пропонованими гіг-контрактами й новою концепцією податкового навантаження створює найвигідніші умови.

«Я бачу можливість вже зараз отримати до 100 тисяч вакансій в рік» - заявив він, підкресливши, що ІТ-сфера дуже багатогранна і потрібно розвивати усі напрямки ІТ - сервісний, продуктовий і стартапи. Він наголосив, що неприпустимо лишатися в тій самій парадигмі, що і останні 20 років, і саме Дія City може стати новим кроком.

Відео дня

Читайте такожВ EBA концепцію Дія City назвали перспективною

«Україна вже давно не ресурсний хаб, ми робимо технологічні рішення, що використовуються в усьому світі» - розповів Антонюк. Також на його думку в Україні дуже багато людей, які готові перекваліфікуватися в ІТ-галузь і для цього не потрібно чекати 5-6 років, оскільки така освіта не обмежується університетом, є багато різних програм.

«Ми маємо понад 1 мільйон студентів – це величезна кількість талантів, які потрібно запрошувати в ІТ-галузь» - резюмував він, наголосивши, що Україна має величезний потенціал для розвитку індустрії.

Нагадаємо, що Дія City – це спеціальний правовий режим для ІТ-індустрії в Україні, що має посприяти розвитку цифрової економіки, створенню вітчизняних інноваційних продуктів та розвитку ІТ-освіти в України.

15 квітня 2021 Законопроєкт №4303 про Дія City був підтриманий 227 депутатами у першому читанні. Законопроєкт №5376 про податкову систему Дія City був зареєстрований у Парламенті 14 квітня 2021.