Естонія відкриває кордони вакцинованим українцям \ фото REUTERS

Естонія відкрила кордони для українських громадян, щеплених проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Для подорожей українців відкрилася Естонія – в’їзд дозволений за умови повної вакцинації. Крок за кроком відновлюємо повноцінну дію безвізу з ЄС", - заявив міністр.

Як повідомляється на сайті Поради подорожуючим від МЗС України, в’їзд до Естонії з метою туризму дозволений для осіб, які прибувають з будь-яких третіх країн (зокрема й з України) без симптомів захворювання на COVID-19, та які пройшли повний курс вакцинації.

Читайте такожПоїздка в Європу: на що треба звернути увагу при отриманні covid-сертифікатаВакцини, що офіційно використовуються в Україні, наразі приймаються Естонією: Comirnaty (BioNTech/Pfizer), AztraZeneca/Vaxzevria/CoviShield, CoronaVac. Естонія впускатиме українців, які досягли максимального захисту після останньої дози вакцини, якщо з цього моменту пройшло не більше року.

Відкриття кордонів для українців

Раніше для українців кордони відкрили Нідерланди та Австрія.

Кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого. Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.